Noutati
noutati
Iluminat
arhitectural
Sisteme speciale de iluminat arhitectural pentru exterior si interior cu schimbatoare de culoare pentru hotel-uri, mall-uri, parcuri, cladiri de birouri, lacase de cult, institutii publice...
citeste mai mult...
studii de caz
Parking Management
Sisteme complete de management al parcarilor incluzand plata cu casierii automate si manuale, contorizare locuri libere, directionare, sisteme de acces pe baza de abonament...
citeste mai mult...
Fonduri europene

BMS

BMS Sistemul BMS (Building Management System) este un sistem bazat pe computer instalat in cladiri, care controleaza si monitorizeaza echipamentele mecanice si electrice ale cladirii, cum ar fi ventilatia, iluminatul, sistemele de energie, sistemele de incendiu si sistemele de securitate.
 
BMS-ul este cel mai des intalnit la cladiri de mari dimensiuni. Functia sa de baza este sa administreze mediul din interiorul cladirii si poate controla temperatura, nivelul dioxidului de carbon si umiditatea din cladire. Ca si functiune principala in majoritatea BMS-ului, controleaza incalzirea si racirea, gestioneaza sistemele care distribuire aerul prin cladire (prin operarea ventilatoarelor sau inchiderea/deschiderea clapetelor) si apoi controleaza local amestecul de caldura si racoare pentru a obtine temperatura dorita in camere.
 
Sistemele legate la BMS de obicei reprezeinta 40% din consumul de energie al unei cladiri; daca se include si iluminatul, procentul se apropie de 70%. Sistemele BMS sunt o componenta critica in gestionarea consumului de energie. Un BMS configurat incorect poate insemna o pierdere de 20% din consumul total de energie al unei cladiri.
 
Odata cu mediul intern al cladirilor, sistemul BMS este de multe ori legat la control acces (turnicheti si usi de acces controland accesul si traficul din cladire) sau alte sisteme de securitate cum ar fi CCTV (televiziunea cu circuit inchis) sau senzorii de miscare.

Sistemele de detectie si avertizare incendiu sunt de cele mai multe ori legate la BMS, in caz de incendiu actionand asupra sistemelor de ventilatie, asupra lifturilor, asupra sistemului de control acces si a celorlalte sisteme adiacente, asigurand o evacuare sigura a persoanelor din cladire si impiedicand raspandirea focului si a fumului prin sistemul de ventilatie.
 
Pentru a va oferi solutia completa in acord cu necesitatile dumneavoastra va rugam sa va programati pentru o evaluare gratuita din partea inginerilor nostri specialisti!