Noutati
noutati
Iluminat
arhitectural
Sisteme speciale de iluminat arhitectural pentru exterior si interior cu schimbatoare de culoare pentru hotel-uri, mall-uri, parcuri, cladiri de birouri, lacase de cult, institutii publice...
citeste mai mult...
studii de caz
Parking Management
Sisteme complete de management al parcarilor incluzand plata cu casierii automate si manuale, contorizare locuri libere, directionare, sisteme de acces pe baza de abonament...
citeste mai mult...
Fonduri europene

Sisteme SCADA

Sisteme SCADA

Termenul SCADA se refera de obicei la un centru de comanda care monitorizeaza si controleaza un intreg spatiu de productie. Cea mai mare parte a operatiunilor se executa automat de catre RTU - Unitati Terminale Comandate la Distanta (Remote Terminal Unit) sau de catre PLC - Unitati Logice de Control Programabile (Programmable Logic Controller).
Functiile de control ale centrului de comanda sunt de cele mai multe ori restrinse la functii decizionale sau functii de administrare generala.

SCADA este prescurtarea pentru Monitorizare, Control si Achizitii de Date (Supervisory Control And Data Acquisition). Termenul se refera la un sistem amplu de masura si control.
Automatizarile SCADA sint folosite pentru monitorizarea sau controlul proceselor chimice, fizice sau de transport.

In mare masura, sistemele SCADA sunt definite ca fiind dispozitive computerizate, utilizate in monitorizarea si gestionarea situatiilor din teren, astfel incat informatiile furnizate de acestea sa fie analizate in timp real de catre un dispecer unic.

Sistemele SCADA conecteaza acele elemente pentru gasirea solutilor la anumite probleme incluzand: presiuni, debite, nivele ale apei in rezervoare, functionare vane si clapeti, permitand astfel calibrarea continua a modelelor si furnizand, totodata, un instrument util si eficient pentru dezvoltarea in timp real a strategiilor de lucru.

Conectarea la astfel de tipuri de sisteme SCADA, conduce inevitabil la imbunatatirea substantiala a gestionarii tuturor resurselor (materiale si umane) prin:

  • interpretarea rapida si eficienta a analizelor de randament pentru sisteme de alimentare cu apa si canalizare;
  • crearea continua a modelelor de calibrare pentru sisteme de alimentare cu apa si de canalizare;
  • realizarea unui management integrat al sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare;
  • crearea bazei de lucru pentru realizarea suportului decizional in timp real pentru sistemele de alimentari cu apa si canalizare.
 

SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) este tehnologia care oferă operatorului posibilitate de a primi informaţii de la echipamente situate la distanţă şi de a transmite un set limitat de instrucţiuni către acestea.

SCADA este un sistem bidirecţional care permite nu numai monitorizarea unei instalaţii ci şi efectuarea unei acţiuni asupra acesteia.

Sistem deschis dispune de posibilităţi care permit implementarea aplicaţiilor astfel ca:

  • să poată fi executate pe sisteme provenind de la mai mulţi furnizori;
  • să poată conlucra cu alte aplicaţii realizate pe sisteme deschise (inclusiv la distanţă);
  • să prezinte un stil consistent de interacţiune cu utilizatorul.